Idän pikajuna olisi myös ilmastoteko

Uutisvuoksi 26.10.2018

Toimivat liikenneyhteydet ovat yksi Etelä-Karjalan elinvoiman avaimista. Tiet, radat ja lentoyhteydet tuovat ja vievät -  tavaraa ja väkeä.

Tällä vaalikaudella on liikenneministeri Anne Bernerin johdolla etsitty pitkäjänteisiä, tulevaisuuteen kauas kantavia ratkaisumalleja liikenneyhteyksien parantamiseksi ja rahoituksen monipuolistamiseksi. Liikenteen investoinnit vaativat rahaa paljon ja siksi jatkossa liikennejärjestelmäsuunnitelmat tehdäänkin parlamentaarisessa ohjauksessa aina 2030-luvun alkupuolelle saakka ulottuen.

Nyt on aika olla hereillä ja koota maakunnan voimat ajamaan tulevaan 12-vuotissuunnitelmaan nopeaa junayhteyttä Helsinkiin, yhdessä Itä-Suomen muiden maakuntien kanssa. Yhteyttä käyttävät viikoittain tuhannet matkaajat; nuoret ja vanhat, lapsiperheet ja opiskelijat, työmatkalaiset ja lomamatkaajat. Porvoon kautta toteutettavissa olevalle oikoradalle käyttäjiä riittäisi. Nykyisien Savon ja Karjalan ratojen vaikutuspiirissä on lähes miljoona asukasta. Uusi yhteys lisäisi näiden ratojen sekä henkilö- että tavaraliikenteen sujuvuutta.

Palaute nykyisistä junayhteyksistä liittyy usein sekä radan että kaluston huonoon kuntoon ja jatkuviin aikataulujen viivästymisiin. Onpa kyseessä lomamatka, pääteasemana Helsinki-Vantaan lentokenttä tai Tikkurilan jatkoyhteydet tai päivämatka päätepisteenä Helsingin rautatieasema, on yhteyden oltava toimiva ja nopea.

Tänä vuonna on käynnistynyt pitkään toivelistalla ollut Luumäki-Imatra-kaksoisraiteen rakentaminen sekä lisäksi Karjalan radan perusparannustyö. Valmista pitäisi olla vuonna 2023.  Merkittäviä muita liikenneinvestointeja on viime vuosina viety onnistuneesti maaliin: Vt6 Luumäki-Imatra moottoritie, vielä viimeistelyssä oleva valtatie 7 Hamina-Vaalimaa ja viime kesinä myös muun tieverkon korjaustyöt. Idän pikajuna on myös ilmastoteko. Junayhteyden on oltava kilpailukykyinen vaihtoehto omalle autolle jatkossakin.

Kimmo Tiilikainen

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri