Leppoisaa lintujen katselua Töölönlahdella lauantaina 1.4 klo 7.30-9

Töölönlahti on meille monelle tuttu lenkkiympäristö. Kun Töölönlahtea kehitetään tulevaisuudessa, on tärkeää että luonnonarvot säilytetään. Lahdella on esimerkiksi monipuolinen linnusto, jota voi katsella ja kuunnella kävelyllä.

Mutta oletko koskaan sihtaillut lintuja kaukoputken läpi? Nyt siihen olisi tilaisuus. Lauantaina 1.4 klo 7.30-9 järjestämme leppoisaa lintujen katselua. Paikalla on myös muutamia kaukoputkia ja kauan lintuja harrastaneita auttamassa.

Näe Töölönlahden linnut uusin silmin! Kokoontuminen Töölönlahden etelä-kärjessä Finlandiatalon kohdilla. Siitä etenemme jäätilanteen mukaan sopivaan katselupaikkaan.

Tervetuloa!

Maunulan majalla puhutaan keskuspuistosta 31.3 klo 18-20

Keskuspuisto on yksi Helsingin helmistä. Kaupunkia halkova tuhannen hehtaarin alue on sekä luonnon arvojensa että tarjoamiensa virkistysmahdollisuuksien puolesta ainutlaatuinen. Siitä nauttivat kymmenet tuhannet helsinkiläiset.

Kaupunginvaltuuston kokoomuksen, vihreiden ja demarien voimin siunaamassa yleiskaavassa montaa kolkkaa uhkaa rakentaminen.

Keskuspuisto voidaan vielä pelastaa. Minkään muun sivistysmaan pääkaupungissa ei vastaavaa aarretta nakerrettaisi. Ei anneta sen tapahtua Helsingissäkään! Nautitaan Keskuspuistosta myös tulevaisuudessa!

Tule keskustelemaan asiasta Maunulan majalle perjantaina  31.3 klo 18-20.

Tiilikainen kuntavaaliehdokkaaksi Helsinkiin

Keskustan kansanedustaja, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) asettuu ehdolle huhtikuun kuntavaaleissa Helsingissä.

- Monen muun suomalaisen tavoin olen pitkään kulkenut kahden paikkakunnan väliä, mutta viime vuosina olen töiden perässä viettänyt yhä enemmän aikaa Helsingissä. Katsoin, että nyt on luonteva aika tehdä ratkaisu. Kyselyjä tuli jo neljä vuotta sitten.

Tiilikaisen mukaan Keskusta tarjoaa Helsingissä vaihtoehdon pääkaupunkia pitkään hallinneelle Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden valtakartellille.

- Näiden puolueiden pitkän valtakauden aikana ongelmat Helsingissä ovat vain lisääntyneet. Asuminen kallistuu, eriarvoisuus kaupunginosien ja niiden koulujen kesken kasvaa, liikenne takkuilee ja saastuttava hiilenpoltto jatkuu. Ihmisten asioiden sijaan valtapuolueita tuntuu kiinnostavan vain pormestarin palli.

Tiilikaisen mukaan Helsingissä on myös vakava demokratia- ja avoimuusvaje.
- Valta keskittyy eikä tavallisen helsinkiläisen ääni enää kuulu päätöksenteossa. Tästä esimerkkinä vaikkapa Keskuspuiston käsittely yleiskaavassa, Tiilikainen sanoo.

- Myös suurten rakennushankkeiden kustannusarvioiden pettäminen on syönyt luottamusta kaupungin hallintoon. Niistä ei tunnu vastaavan kukaan, ihmettelee Tiilikainen.

- Tavoitteeni on rakentaa turvallisempaa, terveellisempää ja viihtyisämpää ihmisten Helsinkiä. Se on kestävää kaupunkikehitystä.

Tiilikaisen ehdotuksesta tehty hallituksen rahoituspäätös Raide-Jokerin rakentamisesta helpottaa asuntopulaa Helsingissä, mutta lisää toimia tarvitaan. Lisäksi luomuruuan tuominen koululaisten lautasille, kivihiilen poltosta luopuminen ja puurakentamisen lisääminen kuuluvat Tiilikaisen tärkeimpiin tavoitteisiin Helsingissä.